Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten - spørsmål og svar

Kropp, Helse og Seksualitet

Graviditet

SPØRSMÅL:

Nyttårsaften 2011 så hadde jeg drukket nok til at jeg ikke husket noen ting, og dem som var edru på den festen så hva som skjedde.. en kamerat av meg bar meg inn på et rom mens jeg sov, og da kledde av meg og hadde seg med meg mens jeg var utslitt og sov. Kan virkelig ikke huske dette, men små glimt. husker det at jeg hadde fått utrolig vondt og at jeg kjente at noen var inni meg.. Kondom var da ikke brukt, og den tiden han lå med meg, så varte det ikke mer enn opp til 5-15 minutter ( jeg er ikke sikker) ...

 

Har vært kvalm hver morgen etter det, og har en mistanke om at jeg kan ha blitt gravid, samtidig mens det var natten jeg mistet jomfrudommen min.

 

Jeg har en graviditetstest, men vet ikke hvordan den skal se ut om den er positiv.. what to do ?

 

Jente, 15

 

SVAR:

Hei

Forstår at du er i en fortvilet situasjon, men vi skal hjelpe deg så godt vi kan.

 

Gravid eller ikke?

Det beste for deg er å bli sjekket hos lege eller annet helsepersonell. Vi i Ullensaker har ungdommens helsestasjon som du kan besøke. Her møter du lege og helsesøster som har taushetsplikt og du kan selv velge hvem du vil prate med. 

 

Helsestasjon for ungdom på Jessheim holder til på Jessheim helsestasjon på Rådhuset og har åpningstid hver mandag mellom kl. 13.00- 16.30, tlf. 66 10 82 48. 


Helstasjon for ungdom på Kløfta, holder til på Kløfta helsestasjon, 3. etg. i Romerikssenteret og har åpningstid hver torsdag mellom kl. 14.00- 15.30, tlf. 66 10 90 43.

 

Her kan du også bli sjekket for eventuelle kjønnssykdommer som det er veldig viktig å bli kvitt så raskt som mulig.

 

Når det gjelder graviditetstesten ligger det ofte et vedlegg i pakken der det står beskrevet hva du skal gjøre. Hvis dette mangler er det nok lurt å kjøpe en ny test slik at alt blir riktig. Er dette vanskelig kan du ta kontakt med oss slik at vi kan få tak i en til deg.

 

Nyttårsaften

Etter å ha lest hva du har opplevd synes det for oss som om du har opplevd et seksuelt overgrep. Du har ikke frivillig hatt sex siden du var i delvis bevissttøs tilstand. Vi vil veldig gjerne at  du tar kontakt med politiet eller oss for å vurdere hva du skal gjøre videre. Det skal ikke være sånn at jenter ikke får være i fred uansett om de har drukket for mye eller ikke. 

 

Telefonnummeret til Ullensaker Lensmannskontor er: 63929000, spør etter Anne Kathrine Hofseth.

 

Du kan også ringe oss hvis du trenger noen å snakke med eller lurer på flere ting i forbindelse med hva som har skjedd. Ofte er det godt å ha noen å snakke med når ting er vanskelig. Telefonnummere står på kontaktinfo på nettsiden.

 

Hilsen

Thomas, Utekontakten i Ullensaker

 

 

 Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign