Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten - spørsmål og svar

Mat, Vekt og Spiseproblemer

Gått opp i vekt

SPØRSMÅL:

Jeg er ei ganske liten jente som er 1.55 høy.. Siden sommerferien har jeg lagt på meg 13 kg.. jeg veide 49 når sommerferien starta, og 61kg i oktober.. siden da har jeg begynt å spise mer riktig på ting og tang, og har begynt å trene, og har nå da gått ned til 58.9 .. Men jeg har ikke så tynn, fin og slank kropp !

 

Jeg vil veldig gjerne ha faste måltider og ha fast fin form på kroppen min ! En stram fin og slank kropp, men jeg vet ikke hvordan jeg skal klare det.. Har strekkmerker på rumpa, og mellom beina på låra, og litt på puppene.. Ikke så veldig pent, og vil da bli kvitt det ! men hvordan skal jeg gjøre det ?..

 

Jente, 15 år

 

SVAR:

Hei.

 

Når det gjelder dette med vekt tenker vi at det viktigste er å ha en sunn kropp, ikke nødvendigvis hvor mye man veier. Et godt kosthold og trening er uansett bra for helsen.

Men for videre veiledning, spørsmål og støtte angående vekt og strekkmerker tenker vi at det er lurt at du kontakter helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom som sitter på mere kopetanse på området enn vi gjør.

 

Vi i Ullensaker har ungdommens helsestasjon som du kan besøke. Her møter du lege og helsesøster som har taushetsplikt og du kan selv velge hvem du vil prate med.

Helsestasjon for ungdom på Jessheim holder til på Jessheim helsestasjon på Rådhuset og har åpningstid hver mandag mellom kl. 13.00- 16.30, tlf. 66 10 82 48.


Helstasjon for ungdom på Kløfta, holder til på Kløfta helsestasjon, 3. etg. i Romerikssenteret og har åpningstid hver torsdag mellom kl. 14.00- 15.30, tlf. 66 10 90 43.

 

Hilsen

Janne Cecilie A. Trane

Utekontakt, FABU


Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign