Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten - spørsmål og svar

Vennskap & Uvennskap

Får ikke ha de vennene jeg vil

SPØRSMÅL:

Uansett hva jeg gjør, spør om å være med dem hjem, invitere dem til pizzakveld og overnattinger, så er de fortsatt bare "venn" med meg på skolen. Jeg har ikke mange venner ellers. Nesten ingen, unntatt noen som jeg begynner og få veldig god kontakt med. Men moren og faren min er VELDIG skeptiske, siden jeg møtte hun ene (første av dem) via nett. De bor i nærheten ved meg, dvs Jessheim. De bor steder som Nannestad , Gjerdrum og Oslo. Men mamma og pappa lar meg bare møte dem av og til i helgene. De har hjulpet meg mye den tiden jeg har kjent dem. Men de bor jo ikke på jessheim, så om man er blakk får man ikke sett dem. Og penger skal ikke komme imellom vennskap. Forstår det. Men det hjelper jo ikke at jeg har dem, når jeg er alene på skolen.. Og det er litt for sent å dumpe de få "vennene" jeg har på skolen. Uansett hvor mye de har såra og dumpa meg. What to do?

 

Anonym, 14 år.

 

SVAR:

Heisann.

Dette med venner er ikke alltid så lett når en er ungdom, og vi får flere henvendelser som handler om akkurat dette temaet.

 

Noen venner er man med på skolen og kanskje man har andre venner etter skoletid. Det kan være lurt å se om man kan treffe venner på andre arenaer enn skolen. Nå vet ikke vi om du er aktiv i fritiden din, men hvis du ikke er det kan du kanskje finne en fritidsinteresse som f.eks musikk, dans, data, idrett, friluftsliv, og bli med på det. Der har du mulighet til å treffe mange med samme interesser som deg.

 

Du skriver at du bor på Jessheim og her finnes det f.eks en fritidsklubb som heter Calypso (ligger ved siden av Nordby ungdomsskole). På Calypso har de mange aktiviteter, turer og grupper det går ann å være med på, mye av det som foregår der er gratis for de som er med. På Calypso treffer du mange andre ungdommer og voksne.

I meldingen til oss skriver du om de andre vennene du har truffet som har hjulpet deg mye. Selv om de helt sikkert er hyggelige ungdommer skjønner vi at mamma og pappa er skeptiske hvis de ikke kjenner dem. Kanskje du kan snakke med mamma og pappa om at de nye vennene dine kan komme på besøk til deg slik at de kan bli kjent med dem?

 

Vi ser at du har tatt initiativ til forskjellige hyggelige ting, som f.eks pizzakveld og overnattinger. Selv om dette ikke har fungert med skolevennene dine, kan dette fungere fint med andre venner.

 

Det kan oppstå mange ting i forhold til venner og vennskap det kan være godt å snakke om. På skolen din finnes det kanskje en sosiallærer som du kan snakke med. Helsestasjon for ungdom finnes både på Kløfta og Jessheim, her kan man ta opp alle temaer man har på hjertet. Du kan også ringe oss i utekontakten på mobil eller skrive til oss slik du har gjort nå. Vi er gjerne en samtalepartner om både vanskelige og hyggelige ting.

 

Stå på! Lykke til!

 

Hilsen Janne og Kristin


Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign