Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten - spørsmål og svar

Vennskap & Uvennskap

Mangler venner på fritiden

SPØRSMÅL:

Bare fordi jeg ikke har sixpack, sleik og fargerike klær. Så er jeg stemplet loser. De 3 som gidder å henge med meg på skolen, (mest av medlidenhet og fordi vi har kjent hverandre hele livet. Bokstavelig talt) gidder ikke henge med meg på fritiden. De skylder på ting som "må rydde rommet" osv. Og senere finner jeg ut at de har vært med andre, jeg har blitt dumpet opp til flere ganger. Og det har såret meg utrolig mye, og det var en stund jeg var ganske depressiv. Jeg har ikke så mye valg en å klamre meg fast til dem. Men det føles ikke godt....

 

Gutt, 14.

 

SVAR:

Hei.

Dette med venner er ikka alltid så lett når en er ungdom og vi får flere henvendelser som handler om akkurat dette temaet.

 

Vi tror ikke det alltid handler om å ha sixpack, sleik og fargerike klær for å være en god venn.

Vi vet ikke hvilke interesser du har på fritiden eller om du er med på andre aktiviteter utenom skolen. Men kanskje for eksempel idrett, musikk, teater, dans, data eller friluftsliv er noe du kunne meldt deg inn i?

 

Kanskje du bor slik at det er en fritidsklubb du kan dra på hvor det er både ungdommer og andre voksne? Fritidsklubbene kan være en fin arena for å treffe nye venner og de har mange ulike aktiviteter.

 

Men skal du treffe nye folk, andre enn dem du ser hver dag på skolen,- må du oppsøke miljø som er nytt for deg. Vi vil anbefale deg å oppsøke noe som du selv liker å drive på med,- så du har et tema du kan prate om.

 

Vi skjønner at det kan være sårt å føle seg "dumpet" og det kan være godt å ha noen å snakke med dette om. Det finnes kanskje en sosiallærer på skolen din du kan snakke med. Helsestasjon for ungdom er noe de fleste kommuner har, her kan man ta opp alle temaer man har på hjertet. Du kan også ringe oss i utekontakten på mobil eller skrive til oss slik du har gjort nå. Vi er gjerne en samtalepartner om både vanskelige og hyggelige ting.

 

Stå på! Lykke til!

 

Hilsen Janne og Kristin


Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign