Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten - spørsmål og svar

Familie

Karakterer

SPØRSMÅL:

Jeg er ikke altfor flink på skolen, men har skjerpet meg siden 8 klasse. Men allikevel er det ikke godt nok for mamma. Jeg kan komme stolt som en hane hjem, med en 4. Og da sier hun bare "jeg er ikke så veldig imponert du.." . Da mister man motivasjon. Og vi krangler høylytt om karakterene, hun mener det er alt for dårlig og jeg var stolt over de. Hva skal jeg gjøre?..

 

Gutt, 14

 

SVAR:

Hei!

Så bra at du har skjerpet deg siden 8.klasse. Det lønner seg å gjøre en god innsats på skolen. Vi skjønner at det er skikkelig kjipt at mamma synes det er for dårlig med en firer hvis du har gjort så godt du kan. Har du sagt til mamma at du mister motivasjonen når hun ikke er fornøyd med det du har gjort? Det kan være lurt å snakke med mamma om dette en gang dere ikke krangler om karakterene. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med mamma om dette med karakterer og den innsatsen du gjør på skolen, kan helt sikkert læreren din bli med på en prat om dette. Utekontakten kan være behjelpelig med å ta kontakt med læreren din hvis du ønsker det.

 

Fortsett den gode jobbingen på skolen!

 

Hilsen Janne og Kristin


Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign