Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten - spørsmål og svar

Tobakk, alkohol og narkotika

Venninna mi røyker hasj

SPØRSMÅL:

Venninnen min røyker harsj og jeg har sagt at hun må slutte med det men hun vil aldri høre. jeg vil gå til foreldrene hennes men jeg er redd for at hun vil hate meg for evig. men hun trenger hjelp. Hun er bare 14 år. vennskapet vårt betyr utrolig mye for meg, men jeg vil jo at hun skal leve. hva burde jeg gjøre ?

 
Jente, 15 år
SVAR:

Hei!

Vi beklager at det tok så lang tid før du fikk svar hos oss. Men vi skjønner godt at du er bekymra for venninna di. Du sier at du har prøvd å snakke med henne om dette, men at hun ikke vil høre. Vi tror det er lurt at DU snakker med en voksen du stoler på, kanskje en lærer, helsesøster, nabo, tante osv. Kanskje denne voksne kan hjelpe deg å hjelpe venninnen din.

Noen ganger kan det være lurt å snakke med en voksen som ikke er så nær familien eller som  ikke kjenner deg eller venninnen din kjempegodt. Det kan være lettere å åpne seg og fortelle om hvordan man egentlig har det..  Vi tror også at venninnen din har godt av å snakke med en voksen som kan ta henne på alvor og lytte til det hun har å si. Vi tror at hun kanskje sliter med noe siden hun velger å røyke hasj.. en del ungdommer som sliter velger  hasjrusen for å komme bort fra hverdagen. Det er ikke sikkert at venninnen din er enig i det vi sier og det kan være helt andre grunner til at hun velger hasj, men vi tror hun likevel kanskje trenger en voksen å prate med. 

Venninna di blir kanskje sur på deg hvis hun får høre at du har snakket med noen voksne eller foreldrene hennes om dette. Men uansett så vet jo venninna di at du er bekymra for henne, du bryr deg om henne og vil at hun skal ha det bra.

Vi ønsker at du eller dere begge kan komme innom oss å kanskje ta en prat. Trenger ikke prate om dette med hasj og venninna di første gangen.  Vi har taushetsplikt så dere kan snakke om det dere vil uten at vi forteller det videre til noen andre. Dette så lenge det ikke er fare for liv og helse, da må vi sammen med ungdommen det gjelder finne ut av hvordan og hvem som kan best hjelpe for at ungdommen skal få det bra. Det vil si at vi går aldri bak ryggen på ungdommen og de får vite hva vi har tenkt på forhånd.

Håper dette var til hjelp og kanskje vi sees.

 

Hilsen

Thomas i Utekontakten


Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign