Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten Header Informasjon

Det å være ungdom

Det å leve er ensbetydende med å ha oppturer og nedturer. Føle seg som midtpunkt og føle seg oversett. Være spesiell, uten å skille seg ut. For mange handler det om både gode og dårlige følelser. Som regel går det greit å takle det selv, eller ved hjelp av familien eller venner. Men noen ganger kan det også være nødvendig å oppsøke profesjonell hjelp For eksempel av psykolog, eller andre som kan mye om psykiske lidelser.

 

Å være ungdom innebærer en mengde utfordringer og du må forholde deg til mange nye ting du ikke trengte som barn. Ungdomstiden er en tid der alt skjer så fort, og du skal på noen få år vokse fysisk og psykisk. Voksne forventer at du skal ta mer ansvar for deg selv, bli mer selvstendig, gjøre det veldig bra på skolen osv. Blant venner vil du kjenne et visst press på å henge med med det siste innefor data, mobil og motefronten. Du kan og oppleve et visst press på å prøve rusmidler,sex og andre ting som ungdommer gjør.

 

Det kan være krevende å skulle velge og vrake i alle muligheter som ligger i det å være ungdom. Mange av disse tingene er nye og ukjente og ikke helt lett å finne ut av. For de fleste blir det at en prøver og feiler og gjør seg erfaringer. Noen erfaringer blir veldig gode og andre blir ganske så vanskelige å leve med. 

 

Å være ungdom kan være en lykkelig periode av livet. Den kan og være en vanskelig periode.

Mange ungdommer ville ha veldig godt av å finne seg noen voksne de kan snakke med om livene sine, enten det er veldig bra for tiden eller ting går dårlig. Det å fortelle noen om hvordan du har det, få omsorg og støtte, er veldig veldig godt det! Ungdom trenger voksne som bryr seg og som kan hjelpe deg til å fortå mer av livet som ungdom.

  


Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign