Ullensaker HjemAktueltInformasjonSpørsmål og svarKontakt
Utekontakten Header Informasjon

Er du gravid?

 Hvorfor tror du at du er gravid?
1. Har du hatt samleie uten bruk av prevensjon
2. Har kondomet sprukket
3. Du bruker P- piller men er urolig for at du likevel er gravid

 

Det du må gjøre er å finne ut av hvor lenge det er siden du har hatt mensen. For noen jenter er den uregelmessig og kan dermed komme til forskjellige tider. Hvordan finne ut hvor lenge det er siden siste mens: Tenk over om det skjedde noe spesielt sist gang du hadde mensen. For eksempel fest, prøve, hyttetur, bassengtime etc.

  

GRAVIDITETSTEST
Er du sikker på at du er over tiden? Hvis svaret er ja bør du ta en graviditetstest. Det finnes ulike typer tester. De fleste testene er enkle å bruke. Mensen bør ha uteblitt før du tar en graviditetstest.

 

Testene kan du få kjøpt på apoteket eller du kan stikke innom Utekontakten, Helsesøster eller Helsestasjon for ungdom.

Det kan være å anbefale at du har noen sammen med deg når du tar testen. Dette for å sjekke at testen er gjort riktig, men også for at du skal ha noen sammen med deg hvis resultatet ikke er slik du ønsket det skulle være.

 

HVA SKJER NÅR DU KOMMER TIL OSS?
Vi vil først snakke litt med deg/dere om hva som har skjedd, og hvorfor du tror at du kan være gravid? Vanligvis vil vi ta en prat om prevensjon, og eventuelt hjelpe deg til å finne ut hvilken type prevensjon som passer for deg. Etter samtalen kan vi hjelpe deg slik at du får tatt en test.

 

HVIS RESULTATET VISER AT DU ER GRAVID?
Vi vil la deg få tid til å tenke deg om og forsøke å ta vare på deg. Sammen med deg vil vi hjelpe til med å finne ut hva du kan gjøre videre. Det store og vanskelige spørsmålet vil være om du skal avbryte svangerskapet eller fortsette svangerskapet.

 

Vi kan være med deg hjem hvis du ønsker å snakke med foreldrene dine om det som har skjedd. Vi kan også være behjelpelig med bestilling av time hos lege og være med deg dit hvis du ønsker det.

 

Hvis du velger å ta abort kan vi være med deg på sykehuset under selve inngrepet. Velger du å fortsette svangerskapet kan vi være med deg å planlegge framtiden, og i tillegg gi informasjon om rettigheter.

 

Ung.no

 

Jordmor Siri


Postadresse: Ullensaker kommune, Postboks 470, 2051 Jessheim • Besøksadresse: Calypso på Jessheim • utekontakten@ullensaker.kommune.no
Powered by mpPublishDesigned by mpDesign